Familiebedrijf sinds 1893 Koffie Thee Apparatuur Service Horeca Werk Thuis
Waar ben je naar op zoek?

IJzersterk smaakt goed en doet goed

Bij koffie draait het niet alleen om smaak, maar ook om ambacht, herkomst, kwaliteit, eerlijke handel en duurzaamheid. Een verhaal dat IJzersterk graag deelt met iedere koffiedrinker. IJZERSTERK wordt geleverd aan koffiebars, restaurants, kantoren en hotels die graag consistente, hoogwaardige koffie serveren. Om een goede koffie te zetten, biedt IJZERSTERK meer dan koffiebonen.

IJzersterke smaak

Met een blend van Brazil, Congo en Indonesia ontstaat er voor de espresso een vol, kruidig smaakprofiel, met hinten van chocolade en noten. De lungo variant bestaat uit een andere verhouding waardoor deze zoeter van smaak is met nuances van vanille, chocolade en caramel. Slechts een klein deel van de totale koffieproductie wereldwijd wordt gekenmerkt als speciality koffie. Met >80 cupping punten mag IJzersterk zich speciality koffie noemen.

Het concept

Met onze koffie IJzersterk kiest u voor een ‘feel good’ koffie: je doet goed en het smaakt ijzersterk! Bij deze koffie staat de herkomst, kwaliteit, eerlijke handel en duurzaamheid centraal. Een verhaal dat IJzersterk graag deelt met iedere koffiedrinker. Binnen dit concept hebben we twee blends uitgebracht:

1. De espresso blend
2. De lungo blend

Lees meer

This Side Up

We werken voor IJzersterk samen met This Side Up. Deze organisatie helpt boeren met het verkrijgen van een goed inkomen en een beter toekomstperspectief. Ze helpen om de boeren volledig onafhankelijke agro-ondernemers te laten worden.

Dit houdt onder meer in dat de boeren hun eigen kwaliteitsexperts van de eigen koffie, ecologen, exporteurs, verhalenvertellers worden en ze een introductie krijgen in de Europese koffiespecialiteitenwereld. This Side Up stapt NAAST de koffieboer.

Eerlijke koffie voor een eerlijke prijs

De boer bepaalt zelf zijn prijs naar aanleiding van de kwaliteit van de oogst. THIS SIDE UP is een bedrijf dat groene koffie verhandeld en staat voor transparantie, gelijkwaardigheid en samenwerking. Transparantie: in de gehele waardeketen geeft THIS SIDE UP een volledige uitsplitsing van de koffieprijs tot aan de betaling aan de boer. Het belangrijkste is dat ze uiteindelijk ca. 30% en vaak ongeveer 100% meer dan de markt aan de boeren betalen.

Wij doneren € 0,25 PER VERKOCHTE KILO koffie IJzersterk aan Coffee Kids

Coffee Kids is een stichting welke zorgt voor het verbeteren van de levenskwaliteit van koffieboeren. Op dit moment zijn 200.000 families van koffieboeren in meer dan 400 gemeenschappen aangesloten, een genereuze basis van supporters van binnen en buiten de koffie-industrie die de boeren in staat stellen hun leven en levensonderhoud ZELF te verbeteren.

IJzersterk voor in de horeca

Met IJzersterk kiest u voor een een ‘feel good’ koffie. Het concept bevat alles wat u nodig heeft om de koffie te te serveren. Van servies, melkcups tot suikersticks.

IJzersterk voor uw horecazaak?

IJzersterk voor thuis

In onze webshop vindt u veel verschillende soorten IJzersterke pakketten. Daarnaast zijn er complete thuiswerkpakketten inclusief machines van bijvoorbeeld Jura. Liever een kilo verpakking espresso bonen of lungo bonen? Ook dat is mogelijk.

Bekijk producten

#brandsmakoffie

Volg ons op Instagram