Familiebedrijf sinds 1893 Koffie Thee Apparatuur Service Horeca Werk Thuis
Waar ben je naar op zoek?

Ode aan Friesland en de Friezen

Balstjurrige trochsetter. Sa rûch as tou. Grutsk mar oprjocht en mei it hert op it goeie plak. Dát is it Fryske karakter datsto werom priuwst yn Ús Kofje. De kofje fan Fryslân.

Kleine ambachtelijke branderij

Ús Kofje onderscheidt zich omdat het met precisie wordt geroosterd. Apart en in kleine batches, Slow Roast en pas na het roosteren geblend. Het branden vindt plaats in een kleine ambachtelijke branderij met dus meer focus op het potentieel van de koffieboon, de smaak en de versheid. In de branderij halen ze de beste aroma’s en smaken uit de koffie.

Het concept

De smaak van Us Kofje is gebaseerd op het Fryske karakter. Een tikkeltje eigenzinnig, maar o zo puur en toegankelijk. Binnen dit concept hebben we twee blends uitgebracht:

1. Ús Kofje | koffie 2018
2. Ús Kofje | espresso 1893

1. Ús Kofje koffie 2018

Is vernoemd naar het jaar waarin Leeuwarden zich mocht profileren als Culturele Hoofdstad van Europa. De koffie heeft een medium body met tonen van chocolade en noten. De smaak is vol, zoet met tonen van donkere chocolade tonen.

Lees meer

2. Ús Kofje espresso 1893

Verwijst naar het oprichtingsjaar van familiebedrijf Brandsma Koffie. In 2018 bestonden wij 125 jaar. De 1893 heeft een pittige, krachtige volle zoete smaak met donkere chocolade tonen.

Lees meer

Ús Kofje voor in de horeca

Laat u inspireren door het verhaal van Friesland en laat uw gast genieten van een specialty koffie, de beste training voor u en uw medewerkers en geniet van deze premium koffie die u schenkt in het bijpassende hoogwaardige servies of evt. een to-go beker. De bijpassende suikersticks en de Friesche vlag roaster melkcup maken het concept compleet. Naast koffie is er ook ÚS TEE: groen, biologisch en fairtrade.

Ús Kofje voor uw horecazaak?

Ús Kofje biodegradable capsules: 100% taste, no waste!

Nieuw in het assortiment! Onze biologisch afbreekbare koffiecups worden gemaakt van mais en suikerriet. Dat is mooi, want mais en suikerriet kan men oneindig vaak opnieuw planten. Lekker duurzaam dus! Ouderwetse koffiecups worden gemaakt van aluminium of fossiel plastic. Om dat te maken is er bauxiet (voor aluminium), steenkool of aardolie (voor plastic) nodig. Dat zijn eindige grondstoffen, die ook nog eens vervuilend zijn.

Deze koffie in uw onderneming?

Uniek in meerdere opzichten

  • Smaak -> 100% slow roasted arabica
  • Heerlijk vers -> cups zijn 100% zuurstofdicht
  • Hoeveelheid -> 5,7 (!) gram koffie per cup voor extra aroma
  • Cups -> 100% biodegradable (cups mogen bij het groen afval)
  • De cups zijn te gebruiken in bijna alle Nespresso®* koffiemachines (m.u.v. de Vertuo machines).

* Het merk Nespresso® is eigendom van derden die geen enkele relatie hebben met Brandsma Koffie.

Ús Kofje voor thuis

In onze webshop vindt u veel verschillende soorten Ús Kofje pakketten. Naast koffie is er ook Ús Tee: groen, biologisch en fairtrade. Ook voor thuis te bestellen: de Ús Kofje biodegradable capsules. De capsules zijn gemaakt van natuurlijke materialen en mogen daardoor na gebruik bij het groen-afval. 100% taste, no waste.

Bestel Ús Kofje voor thuis

#brandsmakoffie

Volg ons op Instagram